Død hund i veien.

av millan76  14. oktober, 2010 at 1412 (-)

I de tidlige morgentimene i dag på vei til jobb skjedde det noe som satte meg helt ut.

Jeg var å kjørte på E18 og var kommet såpass langt som til Holmlia i Oslo, da jeg tydelig så noe halvveis under autovernet i midten. Siden jeg lå i venstre fil så jeg det tydelig, veldig tydelig. Jeg trodde først det var et vilt dyr, men dyret hadde jo halsbånd og en rød idbrikke. Det var en svart og hvit hund. Jeg tipper korthåret border collie eller alaska husky, men kan selvfølgelig være en annen type hund også. At den var død var sikkert, for jeg så den var stiv på maten den lå. Vanligvis er det mye kø, men i dag var det ikke så mye kø, derfor tok en stund før jeg fikk stoppet. Måtte bremse ned og krysse høyrefila før jeg fikk stoppet. Den gule vesten man skal bruke og varselblink glemte jeg. Hunden var dø, men den kunne ikke ligge der og eiere måtte jo varsles. På vei opp mot hunden kommer det en bil innover mot byen og en mann roper ut mot meg “Herregud, bikkja er jo dau.” Jeg stoppet opp og tenkte meg om litt. Det var risikabelt for meg å krysse veien, og i bakhodet tenkte jeg også litt på dette helvetes stemplingsuret på jobben. Dessuten visste jeg at hunden var død, for den var stiv, så den hadde nok ligget der endel timer. Ellers var det ikke noe blod der, men den kan jo ha dødd av indre skader. Det var en tung besluttning og jeg følte virkelig at jeg sviktet hunden og hva jeg står for, men jeg gikk tilbake til bilen og kjørte på jobb. Som jeg angret på det mens jeg kjørte innover. Jeg sa til meg selv flere ganger at jeg måtte skjerpe meg, og slutte å grine. Hunden var jo ikke min og den var allerede død. Det hjalp ikke å snakke med seg selv. Litt forsent på jobb med fjeset fullt av snørr og tårer. Hadde ringt å snakket med en god kollega på vei innover, så de var klar over at i dag kom jeg på jobb noe redusert kan man trygt si.

Det er ikke det at en død hund satte meg helt ut, men jeg håper den ikke led. Jeg har hatt hund i 20 år, har 4 hunder selv nå, er aktiv i et hundemiljø, jobber som hundeinstruktør, har måtte gjennom årene levere 3 egne hunder til avlivning hos veterinæren og jeg har ved et par anledninger tilbudt meg å levere andre sine hunder. Det som satte meg ut var at vedkommende som kjørte på den ikke fjernet den. Kommer det en løs hund i veien kan selvfølgelig uhell skje, men man tar da ansvar og ikke stikker av. Jeg snakket med Holmlia Politipost og ingen hadde meldt fra – og som sagt så hadde hunden ligget der endel timer. For sikkerhetsskyld ringte jeg også en hundebutikk i nærheten og fortalte det, så de skulle være klar over det.

Så arbeidsdagen min startet med en kaffe og røyk og tid til å samle seg litt. Det var godt å snakke litt med gode kollegaer og vi startet å le. De var nemlig sikre på at om det hadde vært et menneske som lå i veien, så hadde jeg kjørt rett forbi uten å se meg tilbake. Kanskje ikke så langt fra sannheten, for jeg er generelt mer glad i hunder enn mennesker. Beklager, men kan ikke noe for det!

HVIL I FRED, DU SORTE OG HVITE HUND!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

12 kommentarer

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget. Tilbakesporings-URL

 1. BurnieBerit sier,

  14. oktober, 2010 at 1412

  Jeg velger alltid å tro at vedkommende som traff dyret ikke var klar over det selv – kanskje var det så mørkt da det skjedde at det ikke var mulig å se noe om en stoppet og så etter, kanskje løp hunden videre og døde et helt annet sted enn der ulykken skjedde… Jeg velger å tro det beste om mennesker i en sånn situasjon…
  Skjønner godt at det gikk inn på deg. Men du kan ringe veivesenet eller Mesta eller hva de heter, de henter visst og når det er id-brikke tar jeg det som en selvfølge at dette sjekkes så eierne får beskjed. Ser du den er der fremdeles når du kjører hjem, så vet du jo hva du må gjøre :-( Jeg er generelt mer glad i dyr enn mennesker selv…
  Trøsteklem.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. Millan76 sier,

  14. oktober, 2010 at 1412

  Jeg ringte politiet, og de lovte å ta seg av hunden – noe jeg håper de gjør!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 3. btidag sier,

  14. oktober, 2010 at 1412

  bra det, Millan.. at du bryr deg :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 4. Millan76 sier,

  14. oktober, 2010 at 1412

  Føler jeg ikke brydde meg nok :-(
  … men jeg kunne ikke gjort noe fra eller til!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 5. btidag sier,

  14. oktober, 2010 at 1412

  og vi kan godt blåse liv i debatten – når får vi en riksdekkende funksjon for dyr – som funker døgnet rundt – politiet har andre saker som skal håndteres –
  Mattilsynet er ikke instansen i allefall – det har jeg opplevd selv

  håper Spca Norge kan spre seg og få til dette…..

  ha en fin dag :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 6. Millan76 sier,

  14. oktober, 2010 at 1412

  Jeg har heller ikke den helt store troen på Mattilsynet, men tror det kommer litt an på hvor i landet osv… Dyrepoliti NÅ… ja!

  Ha en fin dag du også :-)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 7. hipors sier,

  14. oktober, 2010 at 1412

  Det er så trist..
  Håper politiet tok seg av hunden og fikk varslet eierne.

  I vinter kom jeg og et søskenbarn over en påkjørt hund. Den lø død midt i veien. Vi snudde og jeg hoppa ut før det rakk å komme flere biler. Da jeg kom bort til hunden og løftet den opp skjønte jeg at den nettopp var blitt påkjørt for den var enda varm, og den var helt slapp. Jeg bar den med meg til nærmeste hus, og det var der den hørte hjemme.
  Jeg husker jeg gråt mine tårer ned i den varme pelsen mens jeg bar hunden hjem.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 8. Skogtrollet sier,

  14. oktober, 2010 at 1412

  huff så trist!! Får håpe at det skjedde fort så den ikke led, og at den som kjørte på den ikke skjønte hva han/hun traff for om vedkommende så at det var et dyr som ble påkjørt skulle vedkommende etter loven ha stanset og sjekket om det var i live eller ikke. det er ulovlig å bare kjøre videre. Får tro de fjerner hunden fort, for det vil være ille om barn og andre litt mer følsomme ser slikt, kan bli litt vanskelig å forklare for foreldrene kanskje. Flott gjort at du ville stanse, det er mange som ikke engang ville tenkt tanken, det viser bare at du er et menneske med empati og omtanke for våre medskapninger. Ha en fin dag tross alt og trøsteklem!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 9. Darunia sier,

  14. oktober, 2010 at 1412

  Er en fin egenskap å kune gråte og sørge over slikt syns jeg.. Og kunne du ikke gjøre noe, så kunne du jo ikke det=) Er ikke mange som hadde tenkt en tanke over den hunden tror jeg..

  Den har det nok bra hvor den er nå=)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 10. Erta-Berta sier,

  14. oktober, 2010 at 1412

  Så bra at du bryr deg, men her var det ikke mere du kunne gjøre, du varslet iallefall fra, og det er bra.
  Så kan politiet varsle eierne..
  Du gjorde rett..
  Dessverre er det de som bare kjører videre etter en påkjørsel.

  Klem til deg vennen.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 11. Millan76 sier,

  15. oktober, 2010 at 1412

  Kjørte forbi der i dag også og hunden var heldigvis fjernet. Sikkert trist for eierne, men nå vet du hvertfall hva som skjedde.

  Takk for kommentarer :-) … og klemmer :-)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 12. Bono sier,

  10. juli, 2011 at 1412

  Wodnerufl explanation of facts available here.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Comments are closed.

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00